Maternitat Subrogada: El debat científic, ètic i legal

La maternitat subrogada ocupa avui dia moltes portades dels grans diaris i revistes del nostre país, però… Què és?

La gestació subrogada o per substitució és un procés en el qual una dona, en comú acord amb una persona/parella, accepta que se li transfereixi al seu úter un embrió, prèviament engendrat mitjançant fecundació in vitro, per aquella persona/parella amb la finalitat de quedar embarassada de l’embrió, gestar-lo i donar a llum en substitució de l’anomenada persona/parella.

Actualment no es troba legalitzada a Espanya i deu el seu poder mediàtic al debat generat entre diferents grups que es posicionen a favor i en contra.

D’aquest manera, des d’ASBTEC hem organitzat una tarda de debat gratuïta al voltant de la maternitat subrogada on primer, quatre ponents abordaran la situació des de diferents punts de vista, argumentant posicions a favor i en contra. Seguidament s’obrirà un debat per a tot el públic assistent. L’acte finalitzarà amb un petit berenar.

Tenim el plaer de rebre:

María Casado: directora del Centre d’Investigación Observatori de Bioètica i Dret (OBD) de la Universitat de Barcelona que abordarà la qüestió ètica-legal.
Montserrat Boada: directora general dels laboratoris de fecundació in vitro, andrologia i diagnòstic genètic pre-implantacional de l’Hostipal Quirón-Dexeus que presentarà una visió científica.
Juan Tecles: director internacional de CT-Fertility, una empresa dels EEUU que des de 1991 ofereix tota una sèrie de tractaments de reproducció entre els quals es troba ajudar a les persones en el procés de la gestació subrogada als EEUU.
Noelia Igareda: doctora en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona que exposarà arguments en contra de la legalització i d’aquesta pràctica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El debat serà moderat pel catedràtic de Biologia Cel·lular de la UAB Dr. Josep Santaló.

Dia: Dilluns 22 de Maig 2017.

Lloc: Sala D’Actes (C1/070-1), Facultat de Biociències.

Hora: 15:30h

Gratuït amb petit berenar en acabar la sessió.

Us hi esperem!

Ens podeu trobar a l’esdeveniment de Facebook

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *