Crònica 8 Jornades de Biotecnòlegs

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la Vuitena Jornada de Biotecnòlegs de Cataluny i hem preguntat als seus organitzador (la nostra delegació a la URV!)

Va ser un dia de ponències i diferents activitats relacionades amb la biotecnologia. Vam començar la jornada amb l’assemblea ordinària i l’assemblea extraordinària de l’ASBTEC, on es van presentar els informes d’aquesta legislatura i es va renovar la Junta Directiva.

Taula sènior

Després de l’esperat Coffee Break, vam tenir el plaer de rebre a la Ruth M. Risueño (CSO a Leukos Biotech), en Jordi Fàbrega (director de desenvolupament de negoci a Biocat) i en Juan R. Garcia Soria (director de l’Institut Empresarial de Biotecnologia).

Ens van explicar les seves trajectòries professionals i després vam obrir una taula rodona debatent diferents aspectes d’actualitat: la realitat de les patents pels investigadors, les oportunitats laborals que té estudiar biotecnologia i de la investigació, entre altres temes.

Per exemplificar com poden canviar els nostres objectius, podem posar l’exemple de la Ruth que, als seus inicis com a investigadora, només volia realitzar investigació bàsica. Ara, contra tot el que ella creia “fa deu anys”, està desenvolupant una vacuna contra la leucèmia a la seva pròpia empresa.

Competències clau amb Pablo Ortiz

Després del dinar a càrrec del servei de càtering Pa Natural, en Pablo Ortiz (biotecnòleg ex-treballador al programa Garantia d’Èxit BCN de Barcelona Activa) ens va fer un taller de competències transversals “Introducció a les competències clau“. Aquest taller vam aprendre a afrontar una entrevista de treball al sector biotecnològic, a conèixer les nostres competències clau i a estar preparats per a qualsevol tipus de pregunta que ens pugui fer l’entrevistador, per exemple a una entrevista d’incidents crítics (BEI).

Speed dating amb júniors

Per a finalitzar les jornades, vam organitzar un speed dating amb diferents perfils júnior del sector. Els ponents anaven rotant pels diferent grups d’assistents repartits per la sala:

Irene Cano, estudiant de doctorat per Biomaterials for Regenerative Therapies a l’IBEC
Aleix Llorac, Market Access & Health Economics & Outcomes Research a Bayer
Marina Marcet-Houben, PhD Comparative Genomics Group (Bioinformatics and Genomics Programme) al CRG
Irene Espelta, Project Management Director a Mind The Byte
Marina Farré, Docent de Ciències Naturals
Míriam Fernández, Health Economics Associate a Amgen
Manuel García, de Medcom Advance SA

Cada un d’ells ens va explicar la seva experiència i vam tenir l’oportunitat de poder fer-los preguntes d’una manera més informal i directa.

BAC 2017

Finalment ens van presentar el BAC 2017 (Biotech Annual Congress) que es fa aquest any a León, un esdeveniment al qual recomanem que tots els interessats en la biotecnologia hi assisteixin. Gairebé una setmana plena de diferents activitats com xerrades de premis Nobel, diversos cursos de formació i xerrades temàtiques de biotecnologia, sense oblidar-nos del programa social i cultural que ofereixen.

Portar de nou les VIII Jornades de Biotecnòlegs a Tarragona, després de 4 anys, ha estat un incentiu i una motivació per a tots els organitzadors. Podem dir que han estat unes jornades a l’alçada de les expectatives, tant pels ponents com per l’ambient, cosa que ha servit per establir un primer contacte directe i més informal amb els assistents.

Per Daniel Fernández, Cristina Izquierdo i Aleix Mariné
Delegació ASBTEC a la Universitat Rovira i Virgili

Héctor Martínez

Vocal de la Junta Directiva d'ASBTEC. Encarregat de la comissió de Comunicació. Bioinformàtic en procés, fent les pràctiques de final de grau en bioinformàtica. Boig per la ciència i per la programació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *