Crònica 8 Jornades de Biotecnòlegs

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la Vuitena Jornada de Biotecnòlegs de Cataluny i hem preguntat als seus organitzador (la nostra delegació a la URV!)

Va ser un dia de ponències i diferents activitats relacionades amb la biotecnologia. Vam començar la jornada amb l’assemblea ordinària i l’assemblea extraordinària de l’ASBTEC, on es van presentar els informes d’aquesta legislatura i es va renovar la Junta Directiva.

Taula sènior

Després de l’esperat Coffee Break, vam tenir el plaer de rebre a la Ruth M. Risueño (CSO a Leukos Biotech), en Jordi Fàbrega (director de desenvolupament de negoci a Biocat) i en Juan R. Garcia Soria (director de l’Institut Empresarial de Biotecnologia).

Ens van explicar les seves trajectòries professionals i després vam obrir una taula rodona debatent diferents aspectes d’actualitat: la realitat de les patents pels investigadors, les oportunitats laborals que té estudiar biotecnologia i de la investigació, entre altres temes.

Per exemplificar com poden canviar els nostres objectius, podem posar l’exemple de la Ruth que, als seus inicis com a investigadora, només volia realitzar investigació bàsica. Ara, contra tot el que ella creia “fa deu anys”, està desenvolupant una vacuna contra la leucèmia a la seva pròpia empresa.

Competències clau amb Pablo Ortiz

Després del dinar a càrrec del servei de càtering Pa Natural, en Pablo Ortiz (biotecnòleg ex-treballador al programa Garantia d’Èxit BCN de Barcelona Activa) ens va fer un taller de competències transversals “Introducció a les competències clau“. Aquest taller vam aprendre a afrontar una entrevista de treball al sector biotecnològic, a conèixer les nostres competències clau i a estar preparats per a qualsevol tipus de pregunta que ens pugui fer l’entrevistador, per exemple a una entrevista d’incidents crítics (BEI).

Speed dating amb júniors

Per a finalitzar les jornades, vam organitzar un speed dating amb diferents perfils júnior del sector. Els ponents anaven rotant pels diferent grups d’assistents repartits per la sala:

Irene Cano, estudiant de doctorat per Biomaterials for Regenerative Therapies a l’IBEC
Aleix Llorac, Market Access & Health Economics & Outcomes Research a Bayer
Marina Marcet-Houben, PhD Comparative Genomics Group (Bioinformatics and Genomics Programme) al CRG
Irene Espelta, Project Management Director a Mind The Byte
Marina Farré, Docent de Ciències Naturals
Míriam Fernández, Health Economics Associate a Amgen
Manuel García, de Medcom Advance SA

Cada un d’ells ens va explicar la seva experiència i vam tenir l’oportunitat de poder fer-los preguntes d’una manera més informal i directa.

BAC 2017

Finalment ens van presentar el BAC 2017 (Biotech Annual Congress) que es fa aquest any a León, un esdeveniment al qual recomanem que tots els interessats en la biotecnologia hi assisteixin. Gairebé una setmana plena de diferents activitats com xerrades de premis Nobel, diversos cursos de formació i xerrades temàtiques de biotecnologia, sense oblidar-nos del programa social i cultural que ofereixen.

Portar de nou les VIII Jornades de Biotecnòlegs a Tarragona, després de 4 anys, ha estat un incentiu i una motivació per a tots els organitzadors. Podem dir que han estat unes jornades a l’alçada de les expectatives, tant pels ponents com per l’ambient, cosa que ha servit per establir un primer contacte directe i més informal amb els assistents.

Per Daniel Fernández, Cristina Izquierdo i Aleix Mariné
Delegació ASBTEC a la Universitat Rovira i Virgili

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *