VI Jornades de Biotecnòlegs de Catalunya

Segurament una de les missions que més ens engresca a tots els membres implicats a l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC) és la de vertebrar una comunitat integradora de tota la biotecnologia catalana. Des d’estudiants que tot just fan els primers passos científics fins empresaris exitosos, passant per investigadors de totes les modalitats i emprenedors il·lusionats, volem esdevenir l’eix central per on es canalitza el flux d’informació i coneixement d’aquesta ciència que ens apassiona. És aquesta mateixa filosofia que sostenta les Jornades de Biotecnòlegs de Catalunya (JBC), que aquest dissabte dia 7 de març arriba a la sisena edició

Després del bon regust de boca que ens van deixar les edicions anteriors (podeu recuperar les sensacions de les JB3, JB4 i JB5) encarem aquesta data assenyalada des de fa molt temps a les nostres agendes. 

Cartell de les VI Jornades de Biotecnòlegs de Catalunya
Ens trobarem ben puntualment a les 9 del matí a la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona per posar-nos al dia del context de l’ASBTEC i fer-ne balanç del nové any de vida. A continuació se celebrarà una Assemblea Extraordinària en la qual els socis podran votar les candidatures que més els convencin per les posicions de Junta Directiva, representants a les diverses universitats catalanes i portaveus a la Federación Española de Biotecnólogos (FEBiotec).
Després d’un recés durant el qual es podran recollir les acreditacions i començar a conèixer els assistents tot prenent un cafè, s’iniciarà una de les activitats més esperades de l’edició d’enguany: la Taula Rodona. En aquesta taula rodona diversos professionals de sectors tan rics i diversos com la biocatàlisi, la protecció mitjançant patents, la indústria farmacèutica o la bioinformàtica, intentaran posar els punts sobre les is de les incontables branques que ofereix la biotecnologia. 

Participants de la Taula Rodona de les JBC6
De cara a la tarda, ja amb l’estómac ple, serà el torn per respondre algunes de les incerteses més delicades a les que s’han d’enfrontar els estudiants: quina universitat encaixa millor amb el meu interès biotecnòleg? Què m’espera un cop acabada la carrera?
Vora dos quarts de cinc de la tarda s’encetarà l’altra gran activitat estrella de la jornada: Taller + Speed Meeting. Els participants a les JBC6 se subdividiran en dos grups que gaudiran primer d’una experiència i després de l’altra, per tal d’agilitzar l’activitat i potenciar-ne l’utilitat. El taller permetrà orientar els assistents a l’hora d’enfrontar-se a una entrevista de feina, mentre que l’Speed Meeting serà una gran oportunitat per triar el representant del sector biotecnològic que sigui de major interès i formular-li tots els dubtes que puguin sorgir durant 10 minuts.
I així serà com, embrancats en converses riques i disteses, clausurarem una nova edició de les Jornades de Biotecnòlegs de Catalunya.

Heus aquí el programa de les JBC6
Considerem que el programa proposat us resultarà d’allò més atractiu i que gaudireu les JBC6 tant com nosaltres hem gaudit organitzant-les. E
stem convençuts que sortireu al vespre amb la sensació d’haver aprofitat el dia i adqurit nous coneixements i competències. Ens encantarà veure-us-hi a tots: tant els veterans com els qui s’estrenen.
 

Pels despistats: avui, dimecres 4 de març, és el darrer dia per completar les inscripcions. Ho podeu fer aquí.

Per cert, no dubteu de compartir les vostres opinions abans, durant i després de les Jornades mitjançant l’etiqueta de Twitter #JBC6.


Associació de Biotecnòlegs de Catalunya

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *