Jornades de Biotecnòlegs de Catalunya

Resumides per l’acrònim JBC, les Jornades de Biotecnòlegs de Catalunya és una trobada anual de tots els biotecnòlegs catalans, organitzada per l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC) en col·laboració amb les universitats, que pretén apropar els estudiants tant de grau, màster o doctorat, amb professionals del sector per tal d’afavorir la comunicació i interacció entre ells, i propiciar així el bionetworking.

El format de les jornades varia depenent de l’edició. Consten de dos dies en els què es duen a terme diferents activitats, en formats atractius (debats, taules rodones, etc.) per a tractar aquelles temàtiques que més interessen i preocupen al personal.

A més, l’ASBTEC aprofita l’activitat per a realitzar la seva Assemblea General anual on es decideix qualsevol tema de rellevància per a l’associació.

VI JORNADES DE BIOTECNÒLEGS DE CATALUNYA.

Quan i on es van realitzar?

Les JBC VI es realitzaren el dissabte dia 7 de març del 2015 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El programa:

9:00h-10:00h Assemblea General (Exclusiu per a SOCIS)

10:00h-11:00h Assemblea Extraordinària (Exclusiu per a SOCIS)

11:00h-12:00h Coffee break i acreditacions.

12:00h-13:30h Taula rodona: els sectors de la biotecnologia. L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer les possibilitats professionals dins del sector Biotech. Els invitats que participaran a la taula rodona són:

  • Alfons Nonell-Canals – CEO i fundador de l’empresa Mind the Byte.
  •  Ana Isabel Caño Delgado – Investigadora Principal al CRAG UAB. Grup: Brassinosteroid Signaling In Plant Development.
  •  Jaume Mir – CEO de l’empresa Biochemize S.L.
  •  Irene Vázquez – Patent Adviser a l’empresa ABG Patentes.
  •  Carles Domènech – CEO i Business Development & Licensing a l’empresa Ability Pharmaceuticals.
  •  Jesús Purroy – Consultor en emprenedoria i innovació. Escriptor sobre temes de ciència i societat.
  •  Ignasi Belda – CEO i Owner de l’empresa Intelligent Pharma.

13:30h-15:00h Dinar

15:00h-15:45h I desprès què?Una breu exposició de les opcions que trobem a l’acabar el grau que obrirà el ventall de possibilitats a tothom.

15:45h-16:20h Importa el què o també on? Una activitat que pretén mostrar les diferències d’estudiar el grau de Biotecnologia en una o altra universitat catalana.

16:25h-19:00h* Taller i Speed meeting.El Taller “Com enfrontar-se a una entrevista de treball” s’orientarà als assistents sobre aspectes tan importants com la preparació del Currículum Vitae o les millors tècniques per enfrontar-se a una entrevista de treball amb èxit. Speed meeting: Sota el lema de “Pregunta tot el que vulguis, tens 10 minuts!” l’activitat consistirà en que  els assistents, per parelles, puguin fer les preguntes que considerin adients a la persona escollida com a representant del sector de la biotecnologia en el que treballa.

19:00h-19:30h Clausura

*Aquestes dues activitats es faran de forma simultània. Els assistents es dividiran en dos grups i mentre uns participen en la dinàmica de grup els altres en el speak meeting, a l’acabar la primera activitat hi haurà rotació dels grups.

Les quotes de les JBC VI:

  • Socis: Entrada gratuïta.
  • No socis: 25€
  • No socis que es volen associar: 15€

La quota inclou el coffee break, el dinar, el material de la Jornada i el certificat d’assistència.

 

Entra a la nostra pàgina de Facebook i troba tot el recull de fotos!

Celebrades el 17 i 18 de Maig de 2014, per primer cop i sent ja la 5ena Edició, les Jornades de Biotecnòlegs de Catalunya (JBC) es van portar a Barcelona, amb un èxit de més de 70 assistents provinents tant de la Universitat de Barcelona, com de l’UAB, URV o la Universitat de Lleida. A continuació, podreu trobar el programa més detallament.

A QUI ESTAVEN DIRIGIDES?

Estudiants de Grau, Màster i Doctorat en Biotecnologia i estudis afins, així com també professionals que vulguin interectuar amb futurs professionals del sector Bio.

LES V-JBC HAN SIGUT ESPECIALS!

L’any 2014 ha estat declarat Any de la Biotecnologia a Espanya pel Consell de Ministres de l’Estat. Des d’ASBTEC, la 5ª edició de les JBC es va aprofitar com a punt d’inflexió en la visió de la ciència i la biotecnologia dels estudiants i els professionals del sector. Per a això, i per primer cop, les JBC van tenir lloc a Barcelona, capital Europea de la Innovació i que acollí també el 8th Biotechnology Annual Congress 2014, organitzat per ASBTEC i FEBIOTEC al Juliol.
Objectius de les V-JBC

–          Orientació dels estudiants i professionals junior cap a diferents sortides professinals

–          Formació en competències transversals

–          Foment del networking entre els estudiants de les Universitats de Catalunya i diferents professionals  del sector.

–          Promoure la xarxa de professionals dels sector.

–          Donar a conèixer la tasca d’ASBTEC i entusiasmar els seus socis a dur a terme els seus projectes

 

PONENTS I PROGRAMA

Les V-JBC es diferencien també de les edicions anteriors amb un cartell més fort. La presència de les tres institucions en Biotecnologia més importants a Catalunya (Biocat, CataloniaBio i XRB) asseguren una visió més professionalitzada i experta del sector. El gran ventall de professionals convidats tenia com a objectiu mostrar la gran versatilitat que ofereix la ciència. Per últim la col·laboració de Pla&Associats, consultoria experta en Headhunting i Selecció de Personal, va permetre la realització d’un taller de qualitat per a tots els assistents.

Si vas assitir a les IVJBC busca’t a les fotos! Aquí en trobaràs un recull: https://www.facebook.com/ASBTEC/photos_stream

IV JORNADES DE BIOTECNÒLEGS DE CATALUNYA

Les 4es JBC de l’ASBTEC es van realitzar el dia 13 d’Abril de 2013 a la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona. En aquesta edició, la temàtica de les jornades es va centrar en les oportunitats de formació i sortides professionals relacionades amb la Biotecnologia i la formació contínua, així com també sobre la generació d’oportunitats de negoci.

Durant la jornada vam poder conèixer de primera mà l’experiència de biotecnòlegs que es troben en el món laboral i realitzar nous contactes. A més a més, vam assebentar-nos de nous màsters i sortides a l’extranger, així com també apendre i practicar com innovar. 

MATERIAL UTILITZAT DURANT LA JORNADA

A continuació podeu descarregar-vos les presentacions i material complementari de la xerrada sobre màsters universitaris i estudis a l’extranger: Llistat de màsters

Presentació de la Ponència: Oportunitats de formació després del grau

OBJECTIU

Promoció dels estudiants i professionals en Biotecnologia des del seus inicis mitjançant l’orientació cap a diferents sortides professinals, la formació en competències transversals i foment del “networking” entre estudiants de les universitats de Catalunya i professionals junior del sector, per tal de promoure la xarxa de professionals dels sector. 

DIRIGIT A

Estudiants de Grau, Màster i Doctorat en Biotecnologia i estudis afins, així com també, professionals junior que vulguin interectuar amb futurs professionals del sector Bio.

COL·LABORADORS

 

 Si vas assitir a les IVJBC busca’t a les fotos! Aquí en trobaràs un recull:

                                            

                                                             

III JORNADES DE BIOTECNÒLEGS DE CATALUNYA

Un altre any més, les Jornades van suposar la trobada anual de professionals i estudiants en Biotecnologia per tal d’intercanviar experiència, motivacions i projectes.

Realizades els dies 23 i 14 de Març de 2012 a la Universitat de Vic, les Jornades van comptar amb una taula rodona de sortides professionals més enllà de la recerca, una ponència sobre el programa Bioemprenedor XXI, tallers sobre competències transversals i espais dedicats especialment al networking.

Donem les gràcies a tots els que vau participar a les 3es JBC i a les Assemblees de l’ASTEC del 2012!

Si vas assistir a les IIIJBC de l’ASBTEC, busca’t a les fotos! Click al link següent:

https://plus.google.com/photos/113429800465063322617/albums/5726389289220349041?banner=pwa

 

 

II JORNADES DE BIOTECNÒLEGS DE CATALUNYA

Durant els dies 12 i 13 de març de 2011, la UAB va acollir la segona edició de les Jornades de Biotecnòlegs de Catalunya. ASBTEC és l’entitat organitzadora d’aquest esdeveniment, que ja té com a experiència prèvia l’any passat a Tarragona. Aquestes Jornades han comptat amb la col·laboració de la Federació Espanyola de Biotecnòlegs (FEBiotec), la Xarxa de Referència en Biotecnologia de la Generalitat de Catalunya (XRB) i la Sociedad Española de Biotecnología (SEBIOT).

L’objectiu principal d’aquestes Jornades és fer arribar als estudiants de Biotecnologia què es pot fer un cop acabada la carrera i quines sortides professionals composen l’actual mercat laboral. En aquest sentit, es van realitzar ponències, tallers i visites científiques.

Les Jornades van comptar amb variada participació, comptant amb la conferència inaugural per part de Biocat, la presència de Porta22, CataloniaBio, la col·laboració de diversos representants d’empreses biotecnològiques (Amgen, Bioingenium, Trifermed i Boehringer Ingelheim), professionals en comunicació científica i representants del sector públic, així com una visita científica a l’Insitut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB). Aquest any, el nombre de participants ha augmentat respecte l’any anterior i els resultats han estat altament gratificants. El públic ha estat majoritàriament pertanyent a l’àmbit estudiantil, procedent de totes les universitats catalanes on s’imparteix la Llicenciatura o Grau de Biotecnologia.

El dia 12 de març, previ a l’inici  de les II Jornades de biotecnòlegs de Catalunya, es va celebrar l’Assemblea General anual de la nostra associació.

L’Assemblea va comptar amb la presència de la Junta Directiva de l’associació, els representants de diferents universitats catalanes (UAB, URV, UdG), els representants de FEBiotec i tots els socis que van voler venir a informar-se i a participar en l’associació.

L’acte es va iniciar amb la lectura i aprovació de l’acta de l’Assemblea anterior per part de la presidenta d’ASBTEC, Alba Olivares, i va continuar amb la dels informes dels diferents càrrecs de la Junta Directiva.

Després, es van votar els Delegats Universitaris, aprovant-se tots els candidats per a totes les universitats representades (UAB, URV, UdL i UdG). Així mateix, es van presentar els projectes en què l’associació es treballa actualment, com el V Congrés Interuniversitari de Biotecnologia, que se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de juliol a Tarragona, i el projecte ASBTEC-Empresa.

Finalment, i durant el torn de precs i preguntes, es va fer la proposta de domiciliació bancària de la quota de socis a partir de l’any 2012. La proposta va ser aprovada per àmplia majoria i entrarà en vigor a partir de gener de 2012.

 Si vas assistira a les IIJBC de l’ASBTEC, busca’t a les fotos! Click al següent enllaç: https://plus.google.com/photos/113429800465063322617/albums/5661799453350511553?banner=pwa&authkey=CP3Agu_EwMrRwQE

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *