Curs introductori a la metabolòmica

La Metabolòmica és l’estudi científic dels processos químics que involucren els metabòlits. Es basa en l’estudi sistemàtic de “l’empremta química” que un sistema biològic deixa darrere un procés metabòlic concret, el qual permet fer estudis de “metaboloma” o “perfils metabòlics”.

Un dels principals reptes actuals de la Biologia de Sistemes és integrar el coneixement de les òmiques. A diferència de les altres, la Metabolòmica suposa la característica més propera al fenotip, i per tant l’expressió més propera a les característiques de l’individu.

Aquest curs introductori pretén ser una revisió del món de les Ciències Òmiques i del seu impacte en el coneixement científic, amb major èmfasi en el paper de la Metabolòmica. Els objectius del curs són:

      – Promocionar l’interès per la Metabolòmica i difondre la informació més actualitzada del sector als estudiants i professionals del sector “bio”.

      – Dotar de formació de qualitat sobre Ciències Òmiques, especialment la Metabolòmica en relació les seves aplicacions en la investigació.

– Conèixer les noves tècniques utilitzades en aquest camp, tant les d’anàlisi com les de processament de dades.

Des d’ASBTEC apostem per la formació contínua, aquesta vegada de la mà del projecte europeu Youth European Biotech Network (YEBN) en el qual participa la Federación Española de Biotecnólogos (FEBiotec) i Associazione Nazionale Biotecnologi Italiani (ANBI) per tal d’apropar els nostres cursos als nostres socis però també als companys Europeus dins la visió d’internacionalització. També es realitza amb la col·laboració del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) i Centre for Omic Sciences (COS).

Aquest curs està adreçat principalment a estudiants, tant de màster, grau com PhD i té un programa potent que compta amb la realització de conferències magistrals de professionals del sector i  debats i taules rodones sobre les aplicacions empresarials reals de la Metabolòmica.

Per qualsevol qüestió no dubtis en consultar-nos a:

 CoursetoMetabolomics.ASBTEC@gmail.com

 La primera edició d’aquest curs és va realitzar els passats  dies 8 i 9 de Maig i va comptar amb un programa d’excel·lència, entre altres professionals van participar Will García (empresa OWL metabolomics) i Teresa Sardón (empresa ANAXOMICS Biotech) i van assistir més de 50 persones.

                                             

                                                                       

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *