Tercera edició de les Claus per bioempendre

Durant el passat mes de Maig de 2013, es va celebrar la tercera edició del curs d’emprenedoria en el sector de les ciències de la vida que organitza ABSTEC, la Fundació Escola Emprenedors i CataloniaBio. Aquesta tercera edició ha tornat a ser un èxit total, i es supera en número de inscrits any rere any.
Assistents de la segona jornada de les Claus

Aquest curs ens ajuda algunes de les preguntes que tenen tots els emprenedors: Quan la meva idea és una oprtunitat? Com la protegeixo? Quin model de negoci em convé? Com aconseguir finançament? Quina formació necessito? Quins passos he de donar en el futur?
Aquestes preguntes queden resoltes de la millr manera possible, mitjançant les experiències personals d’altres que han creat la seva pròpia empresa i han tingut èxit.
El curs va constar de quatre sessions, on diferents ponents van explicar la seva experiència dins del món emprenedor, les dificultats i problemes que han tingut així com els seus éxits. Totes les presentacions van destacar per la seva positivitat, cosa que sembla extranya en els temps que corren, però es va destacar moltíssim que d’aquesta crisi ens en podem sortir amb innovació i originalitat (i ciència es clar) i van destacar el gran potencial humà (excel·lència científica) i empresarial que té Catalunya. Les ciències de la vida poden ser un dels principals motos que impulsi Catalunya en un futur.

Luís Pareras, Carles Alcolea i Eduard Diviu 

A més, la principal característica i punt fort d’aquestes sessions és l’interacció amb els ponents. En tot moment són extremadament propers amb els assistents i al finalitzar cada sessió hi ha un llarg torn de preguntes, on molts cops apareixen algunes de les reflexions més interessants dels ponents, i on els participants al curs poden preguntar allò que els interessi per portar a cap els seus propis projectes.

Parlant després de la sessió amb Nigel Fleming

A més, cada sessió compta amb una estona de café i Networking, on es pot parlar amb els ponents, de forma més distesa i personal, mentre es comparteix un pica-pica. Una forma molt més fàcil per coneixer-los més en profunditat.

Networking i pica-pica

Alguns dels ponents que han participat a aquestes sessions han estat emprenedors (Lluís Ruiz, Eduard Diviu, Carles Alcolea, Marc Martinell, François Arcand i Nigel Fleming), persones ralacionades amb fons d’inversió (Lluís Pareras – HEALTHQUITY – i Patricia Burés – CAIXA CAPITAL RISC), responsables en innovació (Jorge Juan Fernández –BIOCAT- i Marc Ramis –Tech&Business innovation) i alguns dels més brillants investigadors del nostre país com Bonaventura Clotet (Director de IRSICAIXA) i Isabel Amat (Coinventora de la vacuna RUTI).
Parlant amb Carles Alcolea, fundador de FENEXY

El Dr. Bonaventura Clotet, de IRSICAIXA

Si voleu estar al dia de totes les activitats que organitza ASBTEC, seguiu-nos a Twitter (@ASBTEC), Linkedin i Facebook!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *