IV Jornada de Biotecnòlegs de Catalunya

Des fa 4 anys l’ASBTEC organitza les Jornades de Biotecnòlegs de Catalunya (JBC), uns dies que estan dirigits a estudiants de Grau o Màster així com recent llicenciats que vulguin conèixer més sobre el seu futur al món de la Biotecnologia, fer networking amb altres biotecnòlegs o adquirir competències transversals, és a dir, aquells coneixements que no s’aprenen a la universitat però són importants pel món laboral tals com una bona comunicació, el lideratge, el treball en grup, la selecció d’idees o l’esperit emprenedor. L’any passat les III Jornades es van celebrar a la ciutat de Vic.

El Networking és un terme anglès que fa referència a crear relacions socials, generalment, per emprendre un negoci. El que es pretèn amb les JBC no està tan dirigit a crear un negoci com a establir relacions amb altres professionals del món de la Biotecnologia per tal de compartir coneixements i experiències.

Aquest any serà la quarta Jornada de Biotecnòlegs de Catalunya (4JBC) i es celebrarà el proper dissabte 13 d’abril al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona
La jornada comptarà amb dues sessions d’orientació professional. La primera xerrada tractarà sobre els diferents Màsters que existeixen a Catalunya, informació sobre possibilitats de doctorat i fins i tot s’explicaran experiències de doctorat en l’estranger.
La segona sessió és una taula rodona en la que hi haurà diferents perfils professionals que ofereix la Biotecnologia. Així doncs, llicenciats i doctors en Ciències de la vida explicaran la seva experiència com a Tècnic de la Propietat Industrial, Tècnic en Màrketing Farmacèutic, Emprenedor, Bioinformàtic o Periodista. 
La Biotecnologia, una sola carrera, múltiples sortides professionals.

Per la tarda, el director del Innovation Hub de la URV, Francisco Andrade, realitzarà un taller anomenat «Com generar noves oportunitats de negoci?». En aquest es plantejarà el reconeixement de bones idees i s’explicarà com fer una bona planificació per tal que una idea acabi convertint-se en un negoci. El taller canviarà la mentalitat actual del jove biotecnòleg, potser més encarat cap a treballar per conta d’altre i obrirem la capacitat de visualitzar idees amagades i transformar-les en projectes de negoci. I es que si partim d’una bona idea, les empreses acaben tenint èxit.
 Fragment extret de la revista de la URV.

El preu serà de 10€ pels socis de l’ASBTEC i 25€ pels no socis. Per aquells que no siguin socis però ho vulguin ser i vulguin assistir a les 4JBC, oferim la possibilitat de fer-ho per 20€. Les inscripcions les podeu fer a través de la pàgina web de l’ASBTEC aquí i no oblideu enviar l’arxiu de la quota d’inscripció aquí que haureu d’enviar a tresoreria@asbtec.org

El programa finalment queda així:


Així doncs, si voleu saber més sobre el vostre futur professional, conèixer altres experts del sector i trobar les bones idees que teniu amagades, reserveu el 13 d’abril. Al Campus Catalunya de la URV podreu esclarir molts dubtes i posar-vos amb contacte amb altres biotecnòlegs d’arreu de Catalunya. I podreu interaccionar amb els ponents convidats durant les pauses pel cafè i el dinar! T’ho perdràs?


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *