Tardes Biotecnològiques a Tarragona

Ahir a la tarda es va celebrar a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona la primera de les dues Tardes Biotecnològiques que organitza l’ASBTEC. 
En Marc Parrilla, vicepresident de l’Associació, va iniciar la sessió amb una presentació informal en la que els 52 estudiants que van assistir havien d’explicar a què es voldran dedicar en el futur com a biotecnòlegs. De peu i formant un cercle, «biomedicina» va ser la paraula més pronunciada per la majoria, ja que, en paraules d’alguns d’ells, «pensar que el que fas podrà curar a algú és increïble».
 Els estudiants es presenten en rodona i expliquen a quin sector de la Biotecnologia es volen dedicar.
Finalitzada la presentació dels estudiants, la Magda, una alumna de tercer de Biotecnologia de la URV, va donar una xerrada per tal d’orientar els alumnes a l’hora d’escollir el lloc on fer pràctiques. Allí es van poder resoldre alguns dubtes com per exemple, com poder posar-se en contacte amb el lloc o si s’ha d’estar matriculat o no a l’assignatura de Projecte en Empreses o Institucions (PEI) de quart per a que et convalidin les pràctiques.
Després va venir un moment més relaxat en el que la Karen i el Jordi van explicar la seva experiència Erasmus a Florència i Milan, respectivament. El Jordi va començar dient que si volien anar d’Erasmus haurien d’omplir “molts papers” abans de poder marxar. Es va continuar parlant sobre les dificultats del idioma, les beques a les que podien accedir així com si era el mateix marxar a fer el PEI o a fer un curs. “Jo només us dic que si fas el PEI has d’anar conscienciat a matinar cada dia”, va bromejar la Karen, «però potser accedeixes a millors laboratoris», va continuar.
 La Karen i el Jordi en un moment de la seva xerrada.
Coffe-break per recuperar forces i es va reiniciar la sessió amb un taller que organitzaba el Marc sobre «Com fer el teu currículum científic». El taller també va servir per explicar com escriure un bon e-mail de presentació pel currículum. 
El proper dijous es celebra la segona i última part de les Tardes Biotecnològiques on s’explicarà com utlitzar les xarxes socials i altres eines d’Internet per trobar feina. Tanmateix, els alumnes tindran la possibilitat de xerrar amb biotecnòlegs que ja es troben treballant per tal de compartir experiències i fer-los preguntes. 

Si no pots assistir, recorda que pots seguir-les en directe a través del nostre perfil de Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *